Какво е любовта?

Какво е любовта

Въпрос, който изглежда така простичък за нашия балкански нрав, който знае всичко – от популацията на колорадския бръмбар, че чак до черните дупки и преражданията си…

Та какво е любовта…

Любовта е да те събудят рано призори, когато си на 9 или 10 год. и да те помолят да оберете шушулките боб в градината, а ти да си толкова малък, но да псуваш като каруцар, защото толкова ти се спи, но баба ти и дядо ти да се смеят отстрани и да ти казват: „Хайде баба, хайде дядо още малко и ще хапнем сладолед – а ти сърдито: – „Не ви искам сладоледа!“ (хахаха)

Любовта е когато, си на 4 или 5 и се събуждаш и отиваш и си едно дребно и хилаво `човече и виждаш майка си как готви леща и я буташ и питаш: – „Мамо, а за Деси ще има ли?“ – а тя се усмихва и ти отвръща: – „Да мамо, аз сега я готвя.“ – още я обожавам тази леща. :))

Любовта е, когато дядо и баба са седнали и те помолят още веднъж да имитираш един от дядовците на улицата как кашля или да им потанцуваш качен на масата пред голямата им къща, строена с техните ръце и те да ти се радват и ръкопляскат. За превъплащения в Кан-Кан поли и ромски одежди нищо няма да казвам. 😀 Светла памет, дядо!

Любовта е, когато сте малки със сестра си и ти винаги се събуждаш първи и вие спите в едно легло, и ти просто я слушаш как диша и си мислиш, а моето дишане е по-различно и оставаш като в медитация да я слушаш, защото понякога се плашиш, че едва диша и може да й стане нещо. Добре, че после й намериха 3-та сливица и започна да пърпори като Симсон на байр. Олекна му на братчето.

Любовта е, когато майка ти ти чисти ушите като малък и ти й казваш, когато спре: – „Мамо, още малко, много е приятно.“ Сега сам си ги чисти, но не е толкова приятно. 😀

Любовта е, когато дядо ви ви води в бакалията на село и ви купува лукумени вафли, а вие сте като две джудженца и търчите сладко сладко след него, или когато ви казва, че нека сега да вие трудно, после ще ви е лесно в живота. Светла памет, дядо!

Любовта е, когато баба ти обикаля целия блок да те прибира с дивата ти сестра и вика така, че я чуват в съседното село, и накрая успява и ви прибере като стадо овце в кошарата, но те са хитри и на първия етаж терасата е ниска и отново намират начин да избягат на любимия пазач и укротител. Светла памет, бабче!

Любовта е, когато си дете и получаваш пристъпи от страх и ужас и започваш да се задушаваш в неделя вечер, и татко ти те хване на ръце и те носи до болницата, която е над дома ви.

Любовта е като си в 7-ми клас да направиш такава глупост в училище, за да блеснеш с креативността си или тъпотията си, лозунги, и разни други, които не са за казване, и сетне майка ти да бере срама с месеци наред, но… майките знаят най-добре. Благодаря, мамо. Извинявай още веднъж.

Любовта понякога е и споделеност и грижа, когато знаеш, че някой обича да му пипат косата и да си играят с нея, а той да заспива. Много по-безвреден и евтин начин за успкоение от литър ракия, например. 😀 🙂

Любовта понякога е и раздяла, когато любим човек си тръгва, за да ти даде урок, това е може би най-голямата любов, която егото не разбира, то само страда, защото сърцето и душата я познават отвъд болката и раздялата, после остава благодарност и признание и една красива приказка. 🙂

Любовта е да сте всички и в моментите, когато имате и в онези, които нямате, в моментите, които някой е с диагноза, или двама от семейството са в болница и никой от тях не знае, че другия също не е добре, и толкова се обичат, че се крие кой къде е, за да не се тревожи другия, но накрая отиват един при друг и се събират в болничната стая.

Любовта е, когато мислиш, чувстваш и понякога поставяш твоето удоволствие на заден план, защото знаеш, че това ще нарани другитев дома… Лябовта понякога е саможертва и служба.

„За да намериш себе си, е нужно да изгубиш себе си в служба на другите.“ Махатма Ганди

Любовта има много истории още, много лица, много имена, много факти, много дни, много сълзи, много усмивки, много бръчки, много загуби и много мъртви тела, но безсмъртни души, много мигове, които не могат да бъдат разказани, те просто е нужно да бъдат усетени и чувствани.

Любовта има определението, което ние вярваме, че ни носи и даравя живот…

Какво за Вас е любовта?

За мен тя има още много повече от това…

=====================================================================

Тук ти предлагам едно малко пътешествие към твоето свързване по един различен начин с твоето вътрешно дете, със рода ти и всичко, което носиш като сила, позитиви и любов.

Приятно слушане. Кликни тук или на изображението.

Повече за аудио сесиите и процеса за свързане с родителите и силата на това, което сме получили от тях може да видите тук – Терапевтичен процес – Лечение на вътрешното ни дете

Лекуване на вътрешно дете - снимка

      =====================================================================

Ако тази статия е била полезна за теб, можеш да я споделиш с приятелите си в социалните мрежи. 
Нека достигне и помага на повече хора.
Използвай бутоните под заглавната снимка. 
Благодаря ти. <3

=====================================================================