Калоян Божанов

Личната ми трансформация започна още през 2012г. с лекарска диагноза, когато бях едва на 22 години. Това ме накара да преосмисля истински ценните неща за мен и да се запитам: „На 22 ли искаш да приключи всичко?“ От тогава поех юздите на изборите и отговорността за живота ми в свои ръце. Започнах личната си терапия през 2013 год., след няколко доста трудни години в живота ми, което ме накара да се обърна към себе си и познанието на своя Аз, за да осъзная и преоткрия някои по-важни аспекти на личността си, да променя положението, в което бях в тези трудни години, да преоткрия позабравения път, за който съм мечтал като дете и да се стигнe до днешния момент, в който четеш тези редове и може би си един от последователите на това, в което вярвам.

Аз вярвам, че за да е добър един терапевт е нужно той да дава примерът, чрез своя личен опит и израстване, и от 2013г. до ден днешен, не спирам да минавам през лична терапия и трансформация, за да съм адекватен и максимално полезен на първо място за себе си, за близките ми, в работата си и комуникацията си с клиенти и всички останали в своето обкръжение. Както обичам да казвам:
„Обущарят също има нужда от обувки.“

 

 

От този период започна истинското ми развитие като личност, предприемач и създател на ДНК-Любов Premium App – мобилното приложение за психологическа превенция, житейска промяна и изграждане на успешни навици, което разширих в dna-lovecommunity.com – платформа за психологическа превенция и работа с вътрешното ни дете, което крие нашият истински потенциал и когато го излекуваме можем да разгърнем този потенциал в реалност. Нещо, което той самият прави със себе си последните повече от 10 години.

Личната ми трансформация започна още през 2012г. с лекарска диагноза, когато бях едва на 22 години. Това ме накара да преосмисля истински ценните неща за мен и да се запитам: „На 22 ли искаш да приключи всичко?“ От тогава поех юздите на изборите и отговорността за живота ми в свои ръце. Започнах личната си терапия през 2013 год., след няколко доста трудни години в живота ми, което ме накара да се обърна към себе си и познанието на своя Аз, за да осъзная и преоткрия някои по-важни аспекти на личността си, да променя положението, в което бях в тези трудни години, да преоткрия позабравения път, за който съм мечтал като дете и да се стигнe до днешния момент, в който четеш тези редове и може би си един от последователите на това, в което вярвам.

Аз вярвам, че за да е добър един терапевт е нужно той да дава примерът, чрез своя личен опит и израстване, и от 2013г. до ден днешен, не спирам да минавам през лична терапия и трансформация, за да съм адекватен и максимално полезен на първо място за себе си, за близките ми, в работата си и комуникацията си с клиенти и всички останали в своето обкръжение. Както обичам да казвам:
„Обущарят също има нужда от обувки.“

От този период започна истинското ми развитие като личност, предприемач и създател на приложението ДНКЛюбов
Premium App – 
приложение за житейска промяна, удовлетворяващи отношения и изграждане на полезни навици.
Както обичам да го 
наричам: „Твоят личен психолог в смартфона ти.“

Изтегли безплатно
приложението 
ДНК-Любов Premium App:

♥ За IOS – кликни и изтегли тук

 За Android – кликни и изтегли тук      

Kаква е основната цел и мисия, в която вярвам?

Да успея да мотивирам колкото се може повече мъже, жени и млади хора да правят психологична превенция, която да им помога да намерят себе си и да промени живота им, нещо което се случи с мен, чрез избора да направя първите трудни стъпки към житейската си промяна и да смиря лъвското си его. Мечтата и мисията ми е да провокирам хората да се грижат за своето душевно и емоционално здраве и да изградят този полезен навик в живота си. Освен това, да предам знания и опит на всички, които се докоснат до мен и моята работа, за да могат те освен психологична превенция, да научат как да бъдат по-съзнателни човешки същества, а след това да го предадат и на децата си. 

Като човек помагащ на клиентите си и виждащ чудесните резултати при тях, гордо браня и работя за тази промяна в статуквото на българската закостеняла народопсихология. Искам да успея да повлияя за този полезен навик и закрепянето му в съзнанието на новите поколения българи, а и на вече по-улегналите такива. Цел и амбиция е, защото в началото на 2017г. бях изключително горд, че успях да променя нещо в съзнанието на един 56 годишен мъж и да го провокирам да си помогне чрез психологична намеса, а именно моят баща. Изключително съм щастлив, защото в момента виждам друг човек.

Това ме провокира в още по-голяма степен да се опитам да променя нагласата на българските мъже, жени и младежи към психологичната помощ и превенция с личния си пример и всички хора работили с мен. Радвам се и съм благодарен, че десетки мъже, жени и младежи преминават през личните ми консултации, терапии и тренинги, които променят животите им, помагайки за емоционалното, душевното и физическото им здраве (не на последно място), защото вярвам, че когато душата е здрава, тялото дори и да е боледувало се възстановява и оздравява. Самият аз го видях и преживях, когато повлиях на хроничното си заболяване чрез психотерапията, през която преминавам и до днес. А, днес се чувствам повече от прекрасно в кожата си! 

Водя своята частна практика като консултант-психолог и гещалт психотерапевт под супервизия от 2016г. до днес, с повече от 2000 часа консултативна работа с тийнейджъри, възрастни и двойки. 

Редовен член в Дружеството на психолозите на Република България (ДПРБ) с уникален професионален код в регистъра – BG RP 2547 – 2634 (6001).

Квалификация:

 1. Магистърска степен по “Психология” – ВТУ “Св. Св. Кирил и Методий” – с тема на дипломна работа – „Предизвикателства пред кариерното ориентиране на учениците от 10 до 12 клас.“
 2. Обучение за страхове и сенки в партньорстовото на немският терапевт – Милан Кармели
 3. Обучение за ораторското изкуство и презентационни умения – Игор Незавибатко – Русия 
 4. През Май 2018г. завършвих обучителен курс по метода „Семейни Констелации” в „Институт за терапия и експресивни изкуства“ на психолога – Елица Великова.
 5. Обучение по супервизия – “Primal Therapy” (Първична терапия и по-известна като Лечение на детски травми и работа с вътрешното дете) на американският терапевт д-р Артур Янов, отново при психологът, арттерапевт и преподавател в НБУ – Елица Великова към „Институт за терапия и експресивни изкуства“.
 6. Обучение на Свагито Лийбермайстер – един от учиниците на Берт Хелингер – Основателят на методът “Семейни/Фамилни Констелации”.
 7. Инструктор по методът на д-р Брус и д-р Джоан Дю – „Епигенетични лечебни цикли“ – (K-Power) 
 8. Обучение за инструктор – „Йога на смеха“ – Йога на смеха България
 9. Обучение – K-Power – „Освобождаването от стрес е лесно“ с основатели д-р Брус и д-р Джоан Дю
 10. Обучение по методът „Семейни констелации“ на италианският терапевт – Прафул Сарачино – юни 2019г.
 11. В началото на 2019г. преминах и през обучителна програма за учители на „Заедно в час“.
 12. Октомври 2019г. – Август 2020г. индивидуален кореспондентски курс по Приложна Психология и Психотренинг при проф. Христо Гешанов и екип.
 13. От септември 2020г. съм в обучителна група за гещалт психотерапевт към БИГТ – Българският институт по гещалт терапия – гр. София
 14. Следдипломна квалификация „Сексология“ – към Пловдивски Медицински Университет

Работя основно в сферите: 

♥  Психотренинг, психотренировка и техники за развитие на личния потенциал (авторски метод на проф. Христо Гешанов, който е използвал в работата си с Юри Гагарин и други космонавти)

Депресивни състояния и травмиращи ситуации

Приемане и осъзнаване на сексуалността. Различна сексуалност.

Работа със здравословната агресия, която е силата в нас да се заявим, да кажем не, когато имаме нужда от това

Работа с детски травми

Работа с вътрешния ни свят (вътрешното дете) и разбиране на нас самите.

Подобряване връзката с родителите

Проблеми във взаимоотношенията с партньора и обкръжението

Натрупани страхове и разрушаващи вярвания

Панически атаки и тревожност

Откриване сферата на професионално развитие и желана професия

Максима

Максимата, която извлякох от краткия си опит до днес е, че до промяната минаваме през няколко етапна пътека.
А тя е:

♥ Осъзнаване
♥ Приемане
♥ Освобождение
♥ Растеж, развитие и промяна                                        

Искерено вярвам, че попаднал/а тук, ти ще започнеш нов и красив път на осъзнаване и промени. С осъзнатостта идва яснотата, оттам правилните дествия, мисли и поведение, с тях мира и спокойствието, което всеки заслужава. 

Аз съм с теб!

Сертификати:

Публични изяви:

Гост автор:

Защото в края на пътя винаги стигаме до любовта!