8 признака на здравословен нарцисизъм, които водят до успех

здравословен нарцисизъм

Свикнали сме, че нарцисизмът е негативна черта. Съществува обаче здравословен нарцисизъм, който насърчава личностното израстване. Нека поговорим за неговите осем отличителни черти.Имаме нужда от одобрение, искаме да се чувстваме обичани, ценени, уникални, важни, силни и успешни.

Мнозина правят всичко възможно, за да избегнат критиката, въпреки факта, че конструктивната обратна връзка и умереното недоволство от себе си ни подтиква да предприемем действия.

Така се предпазваме от провали и болезнени разочарования и поддържаме психическото си здраве. „Здравият нарцисизъм“ помага за запазване на личността. Ето отличителните черти на човека, на когото е присъщо.

1. СКЛОННОСТ КЪМ ИНТРОСПЕКЦИЯ

Такива хора са спокойни и уверени. Те осъзнават своите силни и слаби страни, осъзнават, че са несъвършени и не се стремят към съвършенство. Постоянно се учат и растат, но не се стремят да бъдат най-добрите.

2. ГОТОВНОСТ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО

Тези, които са уверени, постигат целите си и не се опитват да се отърват от конкурентите. Хората със здраво его са удобни да приемат възгледи, които са различни от техните собствени. Те не се състезават и не се сравняват с другите. Този подход ви позволява да изградите хармонични отношения с другите.

3. СТАРАНИЕ

Те знаят, че успехът и признанието се постигат само с упорит труд. Те приемат спокойно неуспехите, защото са сигурни, че грешките и разочарованията не са свързани с техните способности. Неуспехът ги мотивира да работят или тренират още повече. Те посещават курсове, за да научат нови неща, да намерят ментори, които им дават правилната насока и се опитват да получат обратна връзка, за да разберат какво може да се подобри в работата им.

4. ГЪВКАВОСТУверените хора разбират, че бизнес промените се случват всеки ден и са готови да се адаптират и променят стратегията си. Този подход им помага да преговарят, да решават проблеми и да сключват сделки.Благодарение на своята гъвкавост, те са в крак с промените в бизнеса и знаят от какво имат нужда хората, с които работят. Колкото по-гъвкав е човек, толкова по-добре е развита интуицията му, което допринася за успеха.

5. ПРЯМОСТ

Въпреки своята гъвкавост, в някои ситуации хората със здрав нарцисизъм са негъвкави и директни. Не се опитват да угодят на никого, не се отказват, не се оставят да се възползват от тях, казват „не“, ако се налага.Те не са готови да търпят тирания, арогантност и неискреност, не правят отстъпки по въпросите на етиката и тези, които искат да си сътрудничат с тях, трябва да споделят техните ценности.

6. УВАЖЕНИЕ КЪМ ДРУГИТЕ

Хората със здраво его виждат света и бизнеса в нещо повече от черно и бяло. Те изслушват различни гледни точки, дори и да се различават от тяхната позиция. Умеят да настояват на своето, но уважават опонентите и търсят компромис.

7. УМЕНИЕ ЗА РАБОТА В ЕКИП

Отборните играчи ценят постиженията на отбора толкова, колкото собствения си успех и са склонни да дават повече, отколкото вземат.

8. ПРИТЕЖАВАНЕ НА ЕМОЦИОНАЛНА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ

Такива хора знаят какво може да развали настроението им и знаят как да регулират емоционалното си състояние. Мислят, преди да отговорят, а когато са раздразнени, повече слушат, отколкото говорят. Внимателността им помага да намерят взаимно разбирателство с противниците.

Всичко е добро в умерени количества. Здравословният умерен нарцисизъм не е зло, а добро. Може би всеки трябва да стане малко нарцистичен.

============

Какво казват хората работили с мен – https://bit.ly/ОбратниВръзкиОтДоволниКлиенти

Жените, които се свързват с мен, са най-често с изградена болезнено ниска самооценка, дълбока вътрешната несигурност и убеждение, че не заслужават партньорство основано на взаимно уважение.Това са жени развили навика да поставят мъжете си на първо място и да забравят себе си, приели вината, че не са се справили в партньорството си, смазани и обезценени от партньорите си.

Свързвайки се с мен тези жени разбират постепенно, че отговорността е винаги по равно, че заслужават своето равноправно партньорство.Ако си готова за първата крачка, можеш да попълниш кратката анкета на линка и ще се свържа с теб, за да запазим удобен час и за двете страни, и да направим опознавателна консултация, в която ще ми разкажеш повече за своя проблем и аз ще преценя как мога да ти бъда полезен.

Към анкетата за опознавателна първа консултация >>> кликни тук <<<

Мъжете идват при мен преди всичко с тревога, страх и неувереност, че не са достатъчно добри, че не се справят, че се провалят непрекъснато. Те най-често вярват, че не могат и не заслужават да имат своята желана половинка, или че ще бъдат отхвърлени, изоставени и предадени заради друг мъж.

Неспособни да оценяват себе си, тези мъже не си поставят граници и се свързват с токсични партньорки, приятели и колеги, които засилват тяхната неувереност и чувство за провал в живота. Заедно в съвместната ни работа откриваме техният потенциал, стимулираме растежът му и изграждаме мъжественост. Учим се на самоувереност в съревнованието и овладяваме контрола на здравословната агресия при постигането на собствените им цели.

Изграждаме постепенно стабилността и независимостта на пълноценният партньор, приятел и професионалист. Ако си готов за първата крачка, можеш да попълниш кратката анкета на линка и ще се свържа с теб, за да запазим удобен час и за двете страни, и да направим опознавателна консултация, в която ще ми разкажеш повече за своя проблем и аз ще преценя как мога да ти бъда полезен. Към анкетата за първа стратегическа консултация >>> кликни тук >>> https://bit.ly/КонсултациясКалоянБожанов

================================================================

Ако тази статия е била полезна за теб, може да я споделиш с приятелите ти в социалните мрежи.

Нека достигне и помага на повече хора.

Използвай бутоните под заглавната снимка.

Благодаря ти!