Силните хора привличат трудни връзки, защото са избрани да помагат на другите

силните хора привличат трудни връзки

Силен е този, който дава, а не онзи, който взема. – Борис Балкх

Силните хора привличат трудни връзки, защото са избрани да помагат на другите.

В една връзка те заемат лидерската позиция и по-голямата част от отговорността за случващото се.

Защо силните хора привличат трудни връзки:

Силните хора не обичата лесните победи

Силните хора привличат трудни връзки, защото не намират радост в лесните неща. Те не се задоволяват с малко. Не понасят посредствеността. Те имат нужда от предизвикателство.

За съжаление, като се впуснат във възможно най-трудната връзка, често не успяват да се насладят на взаимоотношенията подобаващо.

Силният човек едновременно приема другия, но и желае да го промени

Силните хора са наясно, че е нужно да приемат другите, каквито са, но и че личностното развитие е процес, който продължава през целия ни живот.

Те не биха се примирили с половинка, която тъпче на едно място или пък се отдава на саморазрушителни навици.

Силният човек винаги ще подтиква този, на когото държи, да върви напред, да се развива и да търси нови висоти.

За съжаление, тъй като вярват, че могат да се справят с всичко, понякога се обвързват с хора, които са крайно неподходящи за тях и им вредят.

Но тъй като не признават лесно грешките си, могат за дълго да се озоват в отровна връзка.

Силните хора знаят, че отговорността, а не щастието е най-важното нещо

Силният човек знае, че любовта е обещание и отговорност, а това е много по-важно от щастието.

За тях е въпрос на чест и достойнство да постъпват почтено във всяка ситуация, което често пъти е трудно и може да ти причини значителен временен дискомфорт.

Но силните хора знаят и че в дългосрочен план искреността, откритостта и честността винаги носят повече „печалба“, макар и да създават неудобства на хората около тях в началото.

Те са готови да изтърпят временно неудобство в името на нещата, които смятат за важни и ценни.

Силните хора често смятат, че е въпрос на чест да не се откажат от сложните взаимоотношения.

Силните хора смело раздават силата си на тези, които обичат

Силните хора избягват всяко състояние на зависимост и мразят някой да е зависим от тях.

Затова те правят всичко възможно да дадат от силата си на този, когото обичат, и да се радват как се справя с трудностите, благодарение на собствената си енергия, способности и умения.

Но това често им изиграва лоша шега, особено в случай, че са се влюбили в човек, който желае да ги използва наместо патерици и във всеки един момент да се подпира на тях, избягвайки полагането на каквито и да било усилия за справяне с неизменно възникващите в живота трудни ситуации.

Раздавайки от силата си на недостойни хора, те често я пилеят напразно.

Това, което силните хора умеят, е да превърнат една „трудна“ връзка в успешна.

Слабите се отказват лесно, защото такава връзка разбърква вътрешната подредба на бедния им свят, натоварва ги, кара ги да се чувстват безсилни и накрая агонизират в нея.

Но силният човек знае как да сложи ред в хаоса.

Важно е обаче и да се научи кога да се отказва.

––––––––––––––––––

Ако вече ти е писнало да си вечно силният човек в отношенията си и да правиш куп компромиси със себе си, ако искаш да промениш моделът на токсичност, в който постоянно попадаш и да привлечеш партньор, с който ще се чувстваш свободен, уважен и обичан – попълни тази кратка анкетна форма и ще се свържа с теб опознавателна консултация.

Към анкетата за опознавателна първа консултация >>> кликни тук <<<

Жените, които се свързват с мен, са най-често с изградена болезнено ниска самооценка, дълбока вътрешната несигурност и убеждение, че не заслужават партньорство основано на взаимно уважение.

Това са жени развили навика да поставят мъжете си на първо място и да забравят себе си, приели вината, че не са се справили в партньорството си, смазани и обезценени от партньорите си. Свързвайки се с мен тези жени разбират постепенно, че отговорността е винаги по равно, че заслужават своето равноправно партньорство.

Ако си готова за първата крачка, можеш да попълниш кратката анкета на линка и ще се свържа с теб, за да запазим удобен час и за двете страни, и да направим опознавателна консултация, в която ще ми разкажеш повече за своя проблем и аз ще преценя как мога да ти бъда полезен. 

Към анкетата за опознавателна първа консултация >>> кликни тук <<<

Мъжете идват при мен преди всичко с тревога, страх и неувереност, че не са достатъчно добри, че не се справят, че се провалят непрекъснато. Те най-често вярват, че не могат и не заслужават да имат своята желана половинка, или че ще бъдат отхвърлени, изоставени и предадени заради друг мъж.

Неспособни да оценяват себе си, тези мъже не си поставят граници и се свързват с токсични партньорки, приятели и колеги, които засилват тяхната неувереност и чувство за провал в живота. Заедно в съвместната ни работа откриваме техният потенциал, стимулираме растежът му и изграждаме мъжественост. Учим се на самоувереност в съревнованието и овладяваме контрола на здравословната агресия при постигането на собствените им цели.

Изграждаме постепенно стабилността и независимостта на пълноценният партньор, приятел и професионалист. Ако си готов за първата крачка, можеш да попълниш кратката анкета на линка и ще се свържа с теб, за да запазим удобен час и за двете страни, и да направим опознавателна консултация, в която ще ми разкажеш повече за своя проблем и аз ще преценя как мога да ти бъда полезен. 

Към анкетата за опознавателна първа консултация >>> кликни тук <<<

================================================================

Ако тази статия е била полезна за теб, може да я споделиш с приятелите ти в социалните мрежи.

Нека достигне и помага на повече хора.

Използвай бутоните под заглавната снимка.

Благодаря ти!