Позволи ми да ти разкажа.

позволи ми да ти разкажа

Мисията на тази селекция от притчи е  да се опита да събере цялото семейство заедно, заедно в едно различно преживяване на историите със смисъл и знание. Всички знаем в днешно време колко е трудно това да се случи, а колко е важно родители и деца да прекрават пълноценно време заедно. Искрено вярвам, че тези приказки-притчи ще помогнат за това.

Имах лична причина да го направя и се надявам, че ще Ви хареса. Ще се радвам да споделите обратната си връзка и истории от това, какво се е случило по време на слушането им и как децата са споделили своите чисти и искрени изводи, когато са слушали с Вас тези истории.

Благодаря Ви за доверието и пътя заедно.

С какво ще Ви е полезна тази селекция от притчи и за какво служи приказкотерапията:

Приказкотерапията като метод в психотерапията е известна на човечеството от хиляди години, а като течение в съвременната психотерапия възниква неотдавна.  Приказкотерапията се използва във възпитанието, в образованието, развитието, въздействията по време на тренинг, както и като инструмент в психотерапията.

Целта и според различните области на приложение е следната:

Приказкотерапията като инструмент предава опита от „уста на уста“. Това е начин за възпитание у детето на особено отношение към света, прието в даден социум. Приказкотерапията е и начин да се предаде на индивида (обикновено дете) необходимите морални норми и правила. Тази информация е заложена в народните приказки, предания, притчи и други. Това е най-древния начин за социализация и предаване на опит.  

Приказкотерапията като инструмент на развитието. В процеса на слушане, обсъждане на приказката у детето се развива фантазията, творчеството и други. То усвоява основни механизми на търсенето и взимането на решения.

Приказкотерапевта създава условия, в които клиента, работейки с приказки (четейки ги, мислейки върху тях, проигравайки ги) намира решения на своите жизнени трудности и проблеми. (wikip.)

Ето и десетте притчи/приказки. Приятно слушане. Кликни и чуй >>>тук<<<


И не забравяй да се абонираш за канала ми в YouTube, като натиснеш Subscribe. Кликни два пъти на камбанката, за да получаваш първи новите видеа. 🙂

Към канала – кликни >>>тук <<<

=====================================================================

Ако тази статия е била полезна за теб, може да я споделиш с приятелите ти в социалните мрежи. 

Нека достигне и помага на повече хора.

Използвай бутоните под заглавната снимка. 

Благодаря ти!


Прочети още:

https://dna-lovecommunity.com/%d0%b4%d0%b5%d1%82%d0%b5%d1%82%d0%be-%d0%b8-%d1%80%d0%be%d0%b4%d1%8a%d1%82-%d0%b2-%d0%bc%d0%b5%d0%bd-%d1%81%d0%b5%d0%bb%d0%b5%d0%ba%d1%86%d0%b8%d1%8f-%d0%b0%d1%83%d0%b4%d0%b8%d0%be-%d1%82%d0%b5/