От несигурност страдат най-често умните хора

жена в офис

В един или друг момент на всеки човек се е случвало да се съмнява в собствените си способности. И въпреки това, почти всички си мислят, че те са единствените, на които това се случва.

Когато приемете факта, че това съмнение и липса на увереност е почти универсално чувство, ще почувствате как от гърба ви пада едно огромно ненужно бреме, с което сами сте се натоварили.

В действителност, от това чувство на несигурност най-често страдат умните хора.

Ето и няколко от начините, по които умните хора позволяват на съмнението в собствените им способности да ги обземе:

Фокусират вниманието си върху нещата, които не знаят, вместо върху тези, които са им ясни

Всеки има нужда от време на време да излиза от зоната си на комфорт, но ако прекарвате по-голямата част дните си, работейки по неща, които не влизат във вашата компетентност и експертиза, няма как да не започнете да се съмнявате в себе си.

Мислят, че липсата им на опит ги прави по-слаби от другите

Дори и да сте члена на вашия екип с най-малък стаж, ако разполагате с познания и умения, които другите нямат, то вие сте истинския експерт в колектива. Спрете да подценявате собствените си способности и знания и ще получите увереността, от която имате нужда.

Не вярват, че разполагат с правилните умения

Независимо дали става въпрос за първия работен ден във вашия живот или за ново начало на вашата кариера в различна индустрия, всеки започва от някъде.

На практика, никой не притежава всички необходими умения, за да бъде велик лидер, още от самото начало. Работата по придобиването на уменията и познанията, от които се нуждаете в настоящата си работа, трябва да увереност, а не да ви кара да се съмнявате в себе си.

Отделят прекалено много внимание на чуждото мнение

Ако отдавате твърде много внимание на това, което другите хора мислят за вас, никога няма да се научите да сами да цените това, което сте всъщност и нещата, които сте постигнали.

Спрете да се притеснявате за чуждото мнение и се съсредоточете върху това да бъдете възможно най-доброто си Аз.

Позволяват на грешки от миналото да диктуват настоящето

Грешките, които имат трайни последици, могат да внесат сериозно съмнение в ума ви.

Научете се да гледате на тези грешки като на уроци, от които да се възползвате в настоящето и бъдещето, вместо да им позволявате да ви парализират от страх и да ви пречат да продължите напред.

Не забравяйте, че след всяко падение следва възход.

Страхуват се, че не са достатъчно добри

Когато сте изправени пред нещо ново и непознато е напълно нормално да се страхувате, че не сте достатъчно добри и компетентни, за да се справите със задачата. Тази мисъл произтича от вътрешния ви глас, който се опитва да ви защити от потенциален провал.

Истината обаче е, че вие нямате нужда от защита. Просто трябва да дадете най-доброто от себе си и да се пробвате. Както вече казахме, никой не се е родил научен, а единственият начин да станете по-добри е като изпробвате границите на своите възможности.

Сравняват се с останалите

Хората обичат да се сравняват с другите, но в крайна сметка това е загуба на време и енергия, защото всеки човек е различен и сам по себе си уникален.

Не забравяйте, че вие притежавате силни страни, с които не разполагат другите хора и че единствения човек, с който трябва да се съревновавате, сте самият вие.

Сравнете настоящето си състояние с това от вашето минало, за да видите до къде сте стигнали, и с желаното от вас бъдеще, за да прецените по кой път да поемете.

Дори най-умните хора трябва да запомнят, че когато се съмняват в собствените си сили, силата на тяхното съмнение нараства.

Повярвайте в себе си!

***

Какво казват хората работили с мен – https://bit.ly/ОбратниВръзкиОтДоволниКлиенти

Към анкетата за опознавателна първа консултация >>> кликни тук <<<

Жените, които се свързват с мен, са най-често с изградена болезнено ниска самооценка, дълбока вътрешната несигурност и убеждение, че не заслужават партньорство основано на взаимно уважение.

Това са жени развили навика да поставят мъжете си на първо място и да забравят себе си, приели вината, че не са се справили в партньорството си, смазани и обезценени от партньорите си. Свързвайки се с мен тези жени разбират постепенно, че отговорността е винаги по равно, че заслужават своето равноправно партньорство.

Ако си готова за първата крачка, можеш да попълниш кратката анкета на линка и ще се свържа с теб, за да запазим удобен час и за двете страни, и да направим опознавателна консултация, в която ще ми разкажеш повече за своя проблем и аз ще преценя как мога да ти бъда полезен. 

Към анкетата за опознавателна първа консултация >>> кликни тук <<<

Мъжете идват при мен преди всичко с тревога, страх и неувереност, че не са достатъчно добри, че не се справят, че се провалят непрекъснато. Те най-често вярват, че не могат и не заслужават да имат своята желана половинка, или че ще бъдат отхвърлени, изоставени и предадени заради друг мъж.

Неспособни да оценяват себе си, тези мъже не си поставят граници и се свързват с токсични партньорки, приятели и колеги, които засилват тяхната неувереност и чувство за провал в живота. Заедно в съвместната ни работа откриваме техният потенциал, стимулираме растежът му и изграждаме мъжественост. Учим се на самоувереност в съревнованието и овладяваме контрола на здравословната агресия при постигането на собствените им цели.

Изграждаме постепенно стабилността и независимостта на пълноценният партньор, приятел и професионалист. Ако си готов за първата крачка, можеш да попълниш кратката анкета на линка и ще се свържа с теб, за да запазим удобен час и за двете страни, и да направим опознавателна консултация, в която ще ми разкажеш повече за своя проблем и аз ще преценя как мога да ти бъда полезен. 

Към анкетата за опознавателна първа консултация >>> кликни тук <<<

================================================================

Ако тази статия е била полезна за теб, може да я споделиш с приятелите ти в социалните мрежи. 

Нека достигне и помага на повече хора.

Използвай бутоните под заглавната снимка. 

Благодаря ти!

автор: Лоли Даскал