Онези, които не можем да понасяме, са наши огледални образи

Онова, което ни дразни в другите

Човешките взаимоотношения – това е един от най-ефективните методи за придобиване на осъзнатост.

Благодарение на огледалните взаимоотношения – всички отношения, без изключение – ние можем да влизаме в разширено състояние на осъзнаване.

Ние се отразяваме един друг и трябва да се научим да виждаме себе си в другите. Това се нарича огледало на взаимоотношенията.

В такова огледало аз мога да различа своята духовна същност. Оглеждайки се наоколо, виждам отражение на себе си.

Отношенията са инструмент за духовно развитие, а единното съзнание – тяхната крайна цел.

Ние всички сме неразделна част от всеобщото съзнание, но истинският пробив се случва, когато съществуващата между нас връзка започваме да забелязваме в ежедневието.

Онези, които обичаме, и онези, които не можем да понасяме – всички те са наши огледални образи. Кои хора ни харесват?

Тези, чиито характеристики са подобни на нашите. Ние искаме да бъдем по-близо до тези хора, тъй като чувстваме, че в тяхното общество тези черти ще се проявяват още по-ярко.

А хората, чийто характер ни напомня за онези наши свойства, които ние старателно потискаме в себе си, ние не харесваме особено.

Така че ако някой предизвиква у вас устойчиво неприемане, знайте: този човек има нещо общо с вас, но това „нещо“ никак не ви харесва. Ако бяхте склонни да приемете тези качества, те ще престанат да ви дразнят.

Когато се хващате да мислите, че някой ви е симпатичен, определете какво точно ви харесва в този човек.

Красота, грация, елегантност, влияние, сила, интелект? Във всеки случай, знайте: тези качества са ви присъщи и на вас.

Не отхвърляйте това – и може би животът ви ще стане по-пълноценен.

Същото се отнася и за тези, които не ви харесват. Установявайки контакт с истинската си същност, трябва да разберете и да приемете не най-добрите черти на вашия характер. Съвместното съществуване на противоположности – това е основата на Вселената.

Ако някъде дълбоко вътре във вас се крие страхливец, вие никога няма да бъде храбър. Няма да бъдете и щедри, ако във вас се крие скъперник.

Човек може да бъде добродетелен само в случай, че заедно с добродетелността, в него осъзнато живее и нейната противоположност.

Дийпак Чопра “Спонтанна реализация на желанията“

***

Жените, които се свързват с мен, са най-често с изградена болезнено ниска самооценка, дълбока вътрешната несигурност и убеждение, че не заслужават партньорство основано на взаимно уважение.

Това са жени развили навика да поставят мъжете си на първо място и да забравят себе си, приели вината, че не са се справили в партньорството си, смазани и обезценени от партньорите си. Свързвайки се с мен тези жени разбират постепенно, че отговорността е винаги по равно, че заслужават своето равноправно партньорство.

Ако си готова за първата крачка, можеш да попълниш кратката анкета на линка и ще се свържа с теб, за да запазим удобен час и за двете страни, и да направим опознавателна консултация, в която ще ми разкажеш повече за своя проблем и аз ще преценя как мога да ти бъда полезен. 

Към анкетата за опознавателна първа консултация >>> кликни тук <<<

Мъжете идват при мен преди всичко с тревога, страх и неувереност, че не са достатъчно добри, че не се справят, че се провалят непрекъснато. Те най-често вярват, че не могат и не заслужават да имат своята желана половинка, или че ще бъдат отхвърлени, изоставени и предадени заради друг мъж.

Неспособни да оценяват себе си, тези мъже не си поставят граници и се свързват с токсични партньорки, приятели и колеги, които засилват тяхната неувереност и чувство за провал в живота. Заедно в съвместната ни работа откриваме техният потенциал, стимулираме растежът му и изграждаме мъжественост. Учим се на самоувереност в съревнованието и овладяваме контрола на здравословната агресия при постигането на собствените им цели.

Изграждаме постепенно стабилността и независимостта на пълноценният партньор, приятел и професионалист. Ако си готов за първата крачка, можеш да попълниш кратката анкета на линка и ще се свържа с теб, за да запазим удобен час и за двете страни, и да направим опознавателна консултация, в която ще ми разкажеш повече за своя проблем и аз ще преценя как мога да ти бъда полезен. 

Към анкетата за опознавателна първа консултация >>> кликни тук <<<

================================================================

Ако тази статия е била полезна за теб, може да я споделиш с приятелите ти в социалните мрежи. 

Нека достигне и помага на повече хора.

Използвай бутоните под заглавната снимка. 

Благодаря ти!