Психология за живот!

снимка - сесия Детето и родът

В будизма говорят, че когато успеем да се върнем към онази сила и чистота на детето в нас, към онази изконна вяра, любов и потенциал, които качества има всяко дете преди да бъде „омърсено“ от всички обусловености и ограничения на средата и обществото, тогава ние ставаме цялостни и наистина живеем един удовлетворяващ живот. Тогава ние сме свързани със сила необяснима от ограниченията на разума ни.

Хората толкова много са забравили да зададат едни от най-важните въпроси към себе си:

  1. За какво съм тук на земята?
  2. Какъв човек съм?
  3. Какво давам на другите и себе си?

През 2016г. имах изключителния късмет да попадна на процесът за свързване с вътрешното дете, а през 2018г. да се обуча за него, за да го използвам в работата си. Този процес ме промени като всичко, което съм си мислел, че съм! През този процес, през далечната 1970г. е преминал и самият Джон Ленън. Тук споделям и линк към интервюто, което е дал след преминаване на процеса – статия тук.

В края на 2019г. започна да се заражда идеята за приложение за психологическа подкрепа, терапия и превенция, в което ще включа опита, продуктите, знанията, които натрупах и създадох през последните 8 години от началото на промяната в живота ми през 2012г.

В приложението ще бъдат включени медитации с терапевтичен текст от метода „Семейни Констелации“ на немския терапевт Берт Хелингер, упражнения за изграждане на нови навици, както и програми за личностно израстване, житейска промяна, кариерна ориентация, лични ценности и намиране на личния потенциал и призвание. Ще бъде добавена и програма за трениране креативността, която ще е като игра с карти за трениране на мисловните рамки и излизането ни от тях, също така ще има множество безплатни материали като 10 аудио притчи, статии и други.

Приложението ще носи именно тази енергия на Детето в нас, и ще помага за да може човек да се свърже със своята сила, вяра, любов и потенциал, който вярвам всеки от нас носи. Да намери своя вътрешен ресурс за промяна. За да може да започне да променя, онези неща, ситуации, поведения, начини на мислене, които буквално го провалят.

В момента е труден период за всички нас и това провокира да задействам проекта още по-стабилно, за да можем да го създадем до няколко месеца, тъй като все повече забелязвам отчаянието, дълбаенето в старите модели на хората, и всичко останало, което ги дърпа надолу към една буквално пропаст и усещането за безсилие.

Бяхме стартирали кампания, която днес реших да прекратя, защото хората сега имат нужда да получат. После те ще успеят да дадат на някой друг и ще предадем нататък. Събраните средста са 555 Euro, останали пари за финансиране на приложението ще бъдат от мен и моя баща.

Може да чуете интервюто, което дадох по БНР за приложението – кликнете тук.

Пазете се и опитвайте да давате. Любовта лекува.

Благодаря на всички за подрепата. Трудът краси човека. Честит празник!

01.05.2020г.

Калоян Божанов